Bra och dåligt

Negativt
Igår var jag på arbetsförmedlingen för femtielftemiljonte gången. Var på ett möte om arbetsgaranti för ungdomar som jag nu efter 90 dagar utan jobb skulle få gå med i. Då får man 134kr/dag, man har möjlighet att gå ut på praktiker osv. Bra, äntligen händer det nåt tänkte jag men neeehenej. Nån timme senare ringde de och sa att jag inte fick va med där för jag jobbar 8h/vecka och det var tydligen gränsen, så SYND för mig. Jobbar man däremot oregelbundet (typ 30 timmar en vecka, 5 timmar nästa vecka) ja då får man vara med. Helt sjukt dåligt.

Idag gick jag motvilligt tillbaka dit för att prata med min handläggare som på telefon verkar vara väldigt bra, i hopp om att han kunde fixa det där. Jag hade ju sagt till honom att jag jobbar 8 timmar och det var han som sa att jag skulle med i UGA (råskumt). Och vad händer? "Nej han jobbar inte kvar här längre". Nähä. Så nu har jag tydligen inte ens en handläggare (vilket de inte brytt sig om att informera om). Arbetsförmedlingen suger.

Positivt :)
Igår afton såg jag och Björn "Michael Jacksson - This is it". Vilken stjärna! Hade jag sett honom framföra den showen live hade jag säkert börjat gråta, så himla duktig.

Efter det spanade jag in Johannas nya lägenhet! Fanny, Stina och My var också där, jättekul att träffa dom :) Och idag på af träffade jag Evelina så vi stod och pratade en stund:) Jag blir så glad av att träffa folk jag inte sett till på ett tag, kul att höra vad de har för sig och sådär!

Har nyss varit på Ohlssons tyger och dreglat efter alla fina tyger. Kliar i mina fingrar efter att börja sy en massa snygga kläder! Köpte en rulle mönsterpapper så det är ett steg framåt, och i helgen nån gång(förhoppningsvis) ska jag försöka göra en provdocka. Dags att köpa en symaskin snart kanske???


Trots det med dumma arbetsförmedlingen är jag rätt glad, för nu vet jag en gång för alla att de aldrig kommer hjälpa mig. Så nu är jag peppad att börja söka fler jobb och sådär! Ska hem och ta itu med diskberget nu, ha de bra!

Kommentarer
Postat av: Rebecka

En grej jag glömde säga, om man jobbar över 40h en månad när man är inskriven i Uga, så får man inga pengar den månaden. Är arbetstiderna obestämda får man då bara lite stöd de månader man jobbar mindre än 20%

2009-11-11 @ 00:53:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0